Koska aloitan tämän blogin ylläpidon vasta kesäkuun 2015 lopulla, en voi tehdä tarkempaa tilitystä tästä kuusta, mutta lähtötilanteen kirjaan ylös.

Heinäkuussa kirjaan ylös tulot ja tilin saldon sitä mukaan, kun tuloja tulee ja saldo muuttuu, ja kuun lopussa teen loppuarvion. Menot tulen kirjaamaan tähän blogiin niin tarkasti ja raadollisen rehellisesti kuin mahdollista sitä mukaan, kun menoja tulee. Tavoite on joka kuun lopussa olla plussan puolella tai vähintäänkin tilanteessa plus miinus nolla.

Viihdehankinnoista:

Koska minulla on kaksi alakouluikäistä lasta, lasten menot tekevät ison loven budjettiin. Siksi olen rajoittanut kalliimmat viihdehankinnat yhteen per kuukausi. Kesäkuussa hankinnassa oli PS3-peli, joka maksoi melkein 55€.. Perjantai on myös herkkupäivä ja silloin otetaan karkkien lisäksi mehuja tai limsoja lapsille, ja minulle 1-2 siideriä tai lonkeroa. Loppukuusta joudun yleensä jättämään omat juomani kokonaan pois, koska rahaa ei ole tuhlattavaksi, mutta nyt sitä sen verran oli, että tohdin ottaa.

Perjantai 26.6.2015

Maksetut laskut:

Puhelinlaskut/nettilaskut (kolmen hengen liittymät, osamaksut etc.) 54.83€

Hankinnat kotiin:

elintarvikkeet 13.45€

lasten karkkipäivän karkit 4.73€

eläinten ruuat 1.46€

virkistysjuomat (mehut+siideri) 7.35€

kesäkuun viihde/leluhankinnat 54.95€

muovipussit 0.38€


Yhteensä -137.15

____________________

Saldo:

Käteinen 3.83

Tilin saldo 185,66e